Interieurdesign: badkamer renovatie

Gepost op: 28 augustus 2017

Delen

Badkamer renovatie

De renovatie van uw badkamer zal de waarde van uw huis doen stijgen. Voor u begint met de renovatie zijn er toch enkele belangrijke zaken die u in overweging moet nemen. We willen graag samen met u enkele belangrijke aspecten onder de loep nemen.


Budget

Het bepalen van een budget zal u helpen bij het nemen van beslissingen over wat in de renovatie van de badkamer moet worden opgenomen. U krijgt een duidelijker beeld van wat u wilt uitgeven aan werk, tegels, armaturen, meubels en extra's.


Werkvolgorde

Als het gaat om renovatie van de badkamer moet dit project in een specifieke volgorde worden afgewerkt. Herstel eerst uw plafond, daarna de muren en de vloeren en tenslotte kunt u de nieuwe onderdelen plaatsen zonder er schade aan te veroorzaken.


Mogelijk verborgen problemen

Voordat u begint moet u eerst nakijken wat er defect is en eventuele verborgen lekken in leidingen opsporen. Afhankelijk van de leeftijd van uw huis is het grootste probleem dat u kunt ontdekken waterschade. Dit kan veroorzaakt zijn door lekken, onvoldoende ventilatie of lekkende tegels of voegen.


Ontwerpstijl en functionaliteit

Denk eerst na over de nieuwe look van uw badkamer. Er zijn veel factoren om te overwegen, zoals de kleur van de verf, tegelkeuze, baden, kranen, spiegels, enzovoort. U kunt eventueel beginnen met een accessoire of een kast die u zeker in uw badkamer wilt en vervolgens de rest van het badkamerontwerp eromheen maken. Design moet hand in hand gaan met functionaliteit, dus overweeg goed wie de badkamer zal gebruiken en op welke manier. Denk ook eens na of het badkamerontwerp past bij de rest van het huis voor als u later eventueel een verkoop overweegt.


Loodgieterswerk

Geen badkamer renovatie is compleet zonder reparatie of vernieuwing van de douche, bad, toilet, bidet, wastafel, kranen en douchekoppen. U moet ook uw spiegels en douchedeuren bijwerken of repareren. U kunt ook de uitstraling van uw badkamer heel gemakkelijk veranderen door de handgrepen van de douche te vervangen. Als uw budget het toelaat, kunt u met een nieuwe set douchedeuren de uitstraling van uw badkamer volledig veranderen.


Muren en vloeren

Bijna elk materiaal kan gebruikt worden om muren en vloeren in de badkamer te bekleden, zolang het waterdicht is of behandeld is met een waterafstotend product. Afhankelijk van uw budget en stijl zijn keramiek, marmer en graniet knappe en zeer duurzame oplossingen voor vloeren en wanden. Wat uw keuze ook is, zorg er altijd voor dat het duurzaam en slijtvast is.


Verlichting

Het kan heel onpraktisch en zelfs gevaarlijk zijn als uw badkamer onvoldoende verlicht is. Probeer eerst de verlichting te verbeteren met natuurlijk licht, en vul het daarna aan met waterdichte armaturen, het best met led-verlichting.


Ventilatie

Ventilatie is belangrijk in een vochtige ruimte zoals de badkamer. Het is niet altijd gemakkelijk om de juiste positie voor de installatie te bepalen en op de juiste manier om te gaan met de bedrading. Slechte ventilatie kan uw badkamer vochtig, en beschimmeld maken zodat het zelfs uw gezondheid kan schaden. Een goed geventileerde badkamer is een gezonde badkamer. Raadpleeg zeker een professional om deze klus te klaren.


Toebehoren

Een badkamer renovatie is niet compleet zonder nieuwe accessoires. Verrassend genoeg zijn het niet alleen maar de kranen, de douchekoppen en de spiegels die de doorslag geven. Het zijn vooral kleine spullen zoals nieuwe handdoeken, badmatten, handdoekenrekjes, enzovoort, die de definitieve uitstraling zullen bepalen.

 

Kijk op De Badkamervakman.nl / Nirox BV voor een deskundige aannemer in badkamer renovatie.

Archief

2017

Recente artikelen